Előfizetői tartalom

Egyetlen részvény a Fed elnök portfóliójában: miért veszik a magyar és a külföldi osztalékpapírokat?

Portfolio
Egyetlen részvényt tart portfóliójában Alan Greenspan utódja, a várhatóan jövő év elején a Fed elnöki székébe kerülő Ben Bernanke. A Yahoo értesülései szerint az egykoron Philip Morris néven futó Altria Group papírjaiban lát az átlagosnál magasabb hosszú távú megtérülést a világ kétségkívül legbefolyásosabb monetáris szakértői pozíciójába kerülő közgazdász. A legismertebb amerikai dohánygyártó a legnagyobb osztalékhozammal rendelkező, meghatározó és likvid részvények közé tartozik az amerikai piacon. Vajon milyen hozamelvárások mellett érdemes osztalékpapírokba fektetni? A Portfolio.hu az amerikai és európai piacok mellett a közép- és kelet-európai régióban vizsgálta és hasonlította össze az egyes indexek meghatározó komponenseit, az osztalékként kifizetésre kerülő nyereséget szem előtt tartva.

Bernanke jól döntött. Az osztalékpapírok relatív árazását a befektetők a helyi tízéves államkötvények hozamának alakulásához kapcsolják. A részvény- és kötvénypiac kockázata alapvetően eltérő, amely hozamfelárat indokol az előbbi vonatkozásában; emellett az adott vállalat teljesítményével kapcsolatos várakozások, a fenntartható osztalékalap módosulása önmagában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés