Előfizetői tartalom

Olajipari trendek: a sor végére került a MOL?

Portfolio
Hosszú idő után első ízben tett közzé várakozások alatti gyorsjelentést a MOL a harmadik negyedévre vonatkozóan, mely a regionális olajcégek gyorsjelentéseinek a tükrében is csalódást keltőnek tekinthető. Ezzel párhuzamosan a befektetési sztori megtörni látszik a magyar olajpapírok esetében, s mára már eltűnt az az árazási diszkont, ami az elmúlt időszakban tapasztalható volt, sőt: az EV/EBITDA alapú értékelést tekintve már prémiummal forognak a részvények.

Régiós körkép. Több mint 2 év után először tett közzé a várakozások alatti negyedéves eredményt a MOL - a régió nagyobb olajtársaságai közül egyedüliként produkálva a konszenzusnál gyengébb teljesítményt. Érdemesnek tartjuk tehát áttekinteni, hogy mi áll a MOL gyenge teljesítményének a hátterében. Az alábbi táblázat a fontosabb negyedéves adatokat, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés