Előfizetői tartalom

Kereskedés japán gyertyák segítségével - az elnyelő alakzat (Technikai Elemzés, BWM-Equitas)

Portfolio
Az elmúlt héten megismert kalapács és az akasztott ember, vagy Marubozu önálló jelként is megállja helyét, de mint minden technikai jelzést, ezeket is érdemes más gyertyák környezetében vizsgálni, amelyekből így megbízhatóbb következtetésekre juthatunk. Ezen a héten az egyik leggyakoribb összetett gyertya alakzatről, az elnyelő formációról lesz szó.

Míg a gyertya méretéből, színéből, az árnyékok hosszából fontos információhoz jutunk, több gyertya kombinációjából döntő bizonyítékot szerezhetünk a bika, vagy a medve erejére, vagy éppen erejének kifulladására. Az egyik legegyszerűbb formáció, az elnyelő, angolul engulfing alakzat. Az elnevezés abból ered, hogy az előző nap kereskedésének meghatározó részét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés