Előfizetői tartalom

Még egy pohár Unicumot! Osztalék és árfolyam növekedés előtt a Zwack?

Portfolio
Az elmúlt években megszokottnál jóval magasabb részvényenkénti osztalék is elképzelhető a Zwack papírjanál az elkövetkező esztendőkben, ami két tényező miatt lehet indokolt: 1. a társaság jelentős profit bővülést produkálhat a folyó pénzügyi évben a hatékonyság növekedésnek köszönhetően, ami a későbbiekben is fennmaradhat; 2. több tényező következtében emelkedhet a kifizetési ráta. Egy klasszikus osztalék vezérelt részvény esetében a két tényező együtt az árfolyam jelentős növekedését okozhatja. Alábbi írásunkban megkíséreljük megbecsülni az elkövetkező években fenntartható osztalék nagyságát, valamint az ehhez tartozó reális árfolyamot, melynek során szükséges figyelembe venni a hazai piacon elérhető osztalékpapírok osztalékhozamát is. Kitérünk arra is, hogy vajon mekkora likviditási diszkont indokolt a Zwack papíroknál.

A profit növekedés okai. Megítélésünk szerint a Zwack árbevétele az elkövetkező években továbbra is stabil maradhat, s a cég a második pénzügyi félév során a bázis időszakinak megfelelő árbevételt produkálhat annak ellenére, hogy a társaság az idei évben karcsúsította termék portfólióját. (2002 harmadik negyedéve óta érdemleges növekedést árbevételi fronton...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés