Előfizetői tartalom

MOL eredmény: csökkenő olajnyomás

Portfolio
A pozitív meglepetés ezúttal elmaradt. Mind üzemi, mind nettó profit szinten a várakozások alatti negyedéves gyorsjelentést tett ma közzé ugyanis a MOL, mely a jelentősen növekvő költségek, valamint a 8.6 mrd Ft-os szlovák bírság következtében 14%-kal csökkenő üzemi eredményt ért el. A feldolgozás-kereskedelem üzletág 5 negyedéven át tartó profit robbanását követően az elmúlt negyedévben stagnálás volt tapasztalható a csúcsra emelkedő árrések ellenére, mivel a cég az erős verseny miatt nem tudta a termékárak növekedését teljes egészében áthárítani a fogyasztókra. A várt alatti számok folytán nem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy az elemzői EPS konszenzusok hosszú idő után első ízben mutassanak csökkenést decemberben.

Negatív meglepetés. A MOL harmadik negyedéves üzemi, illetve nettó profitja 9, illetve 16%-kal múlta alul a portoflio.hu által összeállított elemzői konszenzusban szereplő értékeket.A bázis időszaki értékektől, valamint a konszenzustól elmaradó számok elsősorban a következő tényezőknek voltak betudhatóak: 1. az anyagköltségek megugrottak; 2. mintegy 26%-kal növekedtek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés