Előfizetői tartalom

Graphisoft: a várt alatt minden szinten (3.)

Portfolio
Minden szinten a várakozásokat alulmúló negyedéves gyorsjelentést tett közzé a Graphisoft. A társaság fő terméke, az ArciCAD jelentős üzemi eredmény növekedést produkált ugyan, a dinamika azonban csökkenést mutat. A termékből származó árbevétel azonban csak szerény, 4%-os növekedésről árulkodik, ami azért számít gyengének, mert a bázis időszaki adat az új verzióra való várakozások miatt volt alacsony. Az új termék, a Construction ismét növekvő bevételt - de egyben jelentős üzemi veszteséget is - mutatott, s ettől az üzletágtól a korábbiaktól eltérően már nem vár nullszaldós eredményt a cég a negyedik negyedévben. A kulcs a jövő.

ArchiCAD. A várakozások és a tények összevetését mutatja az alábbi táblázat, melynek vizsgálata során most is fontosnak tartjuk kiemelni, hogy az elemzői lefedettség igen alacsony!A társaság árbevétele összehasonlítható bázison - tehát a befejezett FM üzletág hatása nélkül - 16%-kal emelkedett, ez a növekedés azonban az új üzletág, a Construction miatt csalóka, így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés