FONTOS Jönnek Magyarországra a személyzet nélküli boltok – Megint vége egy szakmának?
 
Előfizetői tartalom

Ismertető a Számviteli Törvény 2006-ra várható egyes fontosabb változásairól (PwC)

Portfolio
Mint eddig is minden évben, jövőre a Számviteli Törvény több ponton módosul. A módosítások, melyeket a Parlament október 17-i ülésnapján fogadott el, elsősorban egyszerűsítési és versenyképességet növelő célokat szolgálnak. A jogalkotók szándéka továbbá az adminisztrációs terhek enyhítése is. A változtatás - kivéve a Közigazgatási eljárásokat érintő pontokat - 2006. január 1-jén lép hatályba azzal, hogy nagyrészüket már a 2005. évi beszámoló elkészítésénél is lehet majd alkalmazni. Az általunk kiemelt módosítások a goodwill, a devizában történő könyvvezetés és beszámoló készítés, az egy összegű ÉCS, a konszolidált éves beszámoló, az üzleti vagy cégérték elszámolásának, a bizonylatok idegen nyelvűségének és a mérlegsorok tartalmának témaköreit érintik.

Számviteli Törvény legfontosabb változásai. Az érdeklődés fókuszába kerülhet a számviteli bizonylatokat érintő módosítás. A PM tervei szerint a Számviteli Törvény számviteli bizonylatokról szóló részét akként módosítanák, hogy megengedik a számviteli bizonylat idegen nyelven történő kiállítását. A magyar nyelvtől való eltérést a gazdálkodó megítélésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés