Előfizetői tartalom

Összeesküvés buktatta meg a Rambust?

Portfolio
[BusinessWeek/HWSW] Bizonyára sokan ismerik nagy vonalakban a Rambus történetét. A vállalat az ezredforduló körül igyekezett a PC-piacra betörni saját fejlesztésű technológiájával, a Rambus DRAM-mal (RDRAM). A Rambus technológiája az Intel teljes körű támogatását élvezte, így a 90-es évek végén és a kétezres évek elején ismert terméktervek szerint az Intel RDRAM-ot használt volna az SDRAM felváltására -- ma már tudjuk, az RDRAM elbukott, és a DDR győzedelmeskedett a PC-k és más számítógépek terén. De miért?

Mozgatórugók A legtöbben talán úgy gondolják, hogy a Rambus magas jogdíjai és állandó pereskedései, valamint a magas árához képest gyenge teljesítménye vezetett oda, hogy a piac végül elfordult az RDRAM-tól. A BusinessWeek riporterének, Arik Hesseldahlnak az értesülései alapján azonban ennél jóval árnyaltabb a kép. A Rambus állítása szerint a Kaliforniai Legfelsőbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés