Előfizetői tartalom

Gyengülő forint, erősödő részvénypiac? - Mire számítanak a profik?

Portfolio
Hagyományos havi rendszerességű alapkezelői felmérésünk legfrissebb eredményei arról árulkodnak, hogy a professzionális befektetők az egy hónappal ezelőtti megítéléshez képest a jelentős korrekciót követően optimistábban tekintenek a Budapesti Értéktőzsdére, többségük rövid és hosszabb távon is erősödésre számít. A kötvénypiacon a MAX index csökkenését követően a megkérdezettek többsége erősödésre számít egy éves időtávon, de a három hónapos prognózisok is a pozitív irányba tolódtak el. A forint euróval szembeni árfolyama a kérdőív kiküldésekor (249.7) hasonló szinten mozgott, mint az egy hónappal ezelőtti felmérésünk készítésekor (bár az elmúlt egy hónapban fokozódott a volatilitás, 254 fölé is gyengült a kurzus). Most a legtöbben a semleges sávra tették le voksukat, egy éves időtávon azonban a korábbinál többen valószínűsítenek forintgyengülést.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Aegon Vagyonkezelő, Berenberg, CA-IB Alapkezelő, CIB Alapkezelő, Concorde Alapkezelő, Credit Suisse Life & Pension, Credit Suisse Asset Management, Erste Alapkezelő, GE Consumer Finance, Generali Vagyonkezelő, ING Alapkezelő, Invesco, K&H Alapkezelő, OTP Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő Részvénypiac: Szakadás után fel?. Az elmúlt hónap során...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés