Előfizetői tartalom

Megafúzió a mobil távközlésben - Mit lép a Deutsche Telekom?

Portfolio
Amíg a magyar piac a jól megérdemelt pihenését töltötte, Európában zajlottak az események. A hétfői nap megahíre az volt, hogy a Telefonica 32 milliárd euró értékben felvásárlási ajánlatot tett az O2-re. A brit, német és ír érdekeltségekkel rendelkező 6. számú európai mobilcég értékes falatnak számít, az utolsó független, jelentős pozíciókkal rendelkező tiszta profilú mobil távközlési társaság a piacon.

A Telefonica - az O2 menedzsmentjével történő megállapodás után - 200 penny-t kínált egy O2 részvényért, amely 22%-os felárat jelentett a piaci árfolyamhoz képest. A befektetők azonban 200 penny fölé rántották az árfolyamot, hiszen mindenki a Deutsche Telekom ellenajánlatára számított. A spekulánsokat azonban lehűtheti az a percekkel ezelőtt érkezett hír, miszerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés