Előfizetői tartalom

Lehetőségek és kihívások a megújuló energiaforrások piacán

Portfolio
A megújuló energiaforrások hosszú távú terjedésének alapfeltétele, hogy a magántőke vonzó befektetési lehetőséget lásson benne, mert az új kapacitások kiépítésénél nem lehet alapvetően közvetlen állami forrásokra építeni. Ráadásul amennyiben nagyrészt magántőke (stratégiai befektetők, pénzügyi befektetők, bankok) finanszírozásában létesülnek az új energiatermelők és az állam csak a megtérülést biztosító környezet létrehozására koncentrál, akkor az is biztosítható, hogy a fejlesztések a hatékonyabb technológiák felé áramoljanak - áll a Deloitte közleményében.

Mik a magántőke legfontosabb szempontjai az új megújuló energiához kötődő beruházások megítélésekor? A magántőke, finanszírozási formáktól függően (stratégiai befektető, pénzügyi befektető, hitelnyújtó) eltérő szempontokkal rendelkezhet. A projektek megítélésekor azonban nagyon hasonlóak azok a kritikus szempontok, amelyek megfontolásra kerülnek egy finanszírozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés