Előfizetői tartalom

Milliárdos per a magyar állam ellen

Portfolio
Telenor választottbírósági eljárást kezdeményezett a Magyar Köztársaság ellen a washingtoni székhelyű Nemzetközi Befektetésvédelmi Központ előtt. A Telenor arra keres megoldást, hogy visszakapja az államtól a tulajdonában álló Pannon GSM által az Egyetemes Elektronikus Hírközlési Támogatási Alapba a 2002. év után befizetett hozzájárulást.

Az MTI szerint a Telenor 30 milliárd forintra pereli az államot. Ezt a Pannon GSM az MTI-nek cáfolta, ugyanakkor nem közölte, hogy milyen összegről van szó. Az egyetemes szolgáltatási kompenzáció keretében a mobilszolgáltatóknak is befizetéseket kell eszközölni abba az alapba, amely azt a veszteséget próbálja kiegyensúlyozni, amellyel a vezetékes hálózaton gazdaságosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés