Előfizetői tartalom

Indul az elmúlt 4 év legnagyobb IPO-ja

Portfolio
A Gaz de France idén nyári IPO-ja után tőzsdére kívánja vinni a francia kormányzat a Démász többségi tulajdonosát, az EDF-et is - írja a Reuters. A papírok kibocsátási ársávját pénteken határozzák meg, s a részvények november 21-től forognak majd a párizsi tőzsdén. A kibocsátás várhatóan az elmúlt 4 év legnagyobb IPO lesz a világon.

A mintegy 7 mrd eurós nagyságrendűre becsült IPO során új részvényeket bocsát ki a társaság, s az állam 1 mrd euró értékben ad el papírokat a cég alkalmazottainak. A kormány azonban mindenképpen szeretné, ha az állami részesedés nem csökkenne 85% alá. Az IPO a Kraft Foods 2001-es kibocsátása óta a legnagyobb IPO lesz a világon. A cég 2006-ig 10, 2009-ig pedig tovább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés