Előfizetői tartalom

Évekre elhúzódhat a Blu-ray és a HD DVD háborúja

Portfolio
A Warner Bros. Entertainment csütörtökön bejelentette, hogy az otthoni videókra szakosodott részlege a Blu-ray formátumot is támogatni fogja és ilyen lemezeken is kiadja majd az anyagait. A Warner korábban azok közé a filmstúdiók közé tartozott, amelyek a HD DVD mellett tették le a voksukat. Október elején a korábban szintén a HD DVD-t favorizáló Paramount közölte, hogy Blu-ray formátumban is kiad majd filmeket.

Eldőlt a harc, de még évekig tart Noha az egyes formátumok támogatói még küzdenek egymással, a Forrester Research szerint a harc már eldőlt: a piackutató cég felmérése szerint egyértelmű, hogy a Sony által vezetett Blu-ray kerül ki győztesen a csatából. "Azonban ha a HD DVD-t támogató csoport nem hagyja el a csatateret, a vásárlóknak legalább két évre lesz szüksége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés