Előfizetői tartalom

Irreálisak a 100 forintos osztalékelvárások! - Interjú Straub Elekkel, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatójával

Portfolio
Nagyon jelentős megtakarítást vár a T-Mobile integrációtól Straub Elek, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója. A menedzser a működési költségmegtakarításon, a beruházások optimalizációján, az elérhető piaci, illetve a pénzügyi előnyökön keresztül több tízmilliárdos előnnyel számol, elmondása szerint az egyesülés mindenképpen jelentősen pozitívan érinti a társaság cash-flowját. A szakember szerint 2007-ben egy hatékonyabb, piacon sikeresebb, stabilabb piaci részesedéssel rendelkező társaság lesz a Magyar Telekom. A felmerülő 100 forintos és a fölötti osztalékokat nem tartja Straub Elek reálisnak. "Ha utánagondolunk, akkor világosan látszik, hogy ezek kívül vannak a lehetőségeinken." A menedzser azt javasolja, hogy a vállalat teljesítményéből induljunk ki és ne az osztalékból. "Olyanra nem költjük a pénzt, amely a jövőben ne hozna megfelelő megtérülést." Straub Elek elmondása szerint továbbra sem adják fel régiós ambícióikat, s várnak a megnyíló szerb, szlovén, ukrán esetleg bolgár lehetőségekre.

Mennyit lehet megspórolni?. Portfolio.hu: Több szám forog a piacon, hogy mennyi az összeolvadás révén realizálható megtakarítás. Az azonnal - főleg az adómegtakarításon keresztül - érvényesülő előnyök esetében 4 milliárd forintot említenek a piacon, miközben a társaság pár év múlva jelentkező több tízmilliárd forintos megtakarításról beszél. Mi az igazság? ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés