Előfizetői tartalom

"Rejtett érték, ami nem árazódott be" - beszélgetés Pintér István vezérigazgatóval a Rábáról

Portfolio
A részvénypiaci befektetők egy része már hosszabb ideje kíváncsian figyeli a Budapesti Értéktőzsde parkettjén a Rába részvényeinek árfolyam alakulását. Hosszú-hosszú csökkenő trend után az elmúlt másfél évben jobbára 650 és 800 Ft közötti szinten kereskedtek a kevésbé likvid kategóriába sorolt papírokkal. A társaság látványosan csökkenő, de még mindig jelentős üzemi veszteségről számolt be az augusztusi gyorsjelentésben. Egy megalapozott befektetési sztori érhet be vagy még mindig inkább a kockázati tényezőkre érdemes fókuszálni? A társaság tavasszal adott stratégiai tervei, a nyilvánosságra hozott jelentősebb összegű hitelfelvételek, a piaci környezet változása és a gazdálkodásban körvanalozódó pozitív fordulat késztette a Portfolio.hu-t az exkluzív beszélgetésre. Pintér István vezérigazgató megerősítette az éves terveket, kedvező folyamatokról számolt be az ingatlanhasznosítás területén, rejtett értéknek nevezve a Rába "új üzletágát". A dollár-forint árfolyam elmozdulása hosszú idő után először nem torzítja majd a gazdálkodás folyamatait a novemberi gyorsjelentésben. A stratégiai piacokon Amerika egyre inkább a telítettség jeleit mutatja, Nyugat-Európa és a keleti blokk utódállamai lehetnek a növekedés új forrásai. Az acélárak a tavalyi robbanás után mérsékeltebben mozognak hol az egyik, hol a másik irányba, viszont érzékenyebben érintheti a társaságot az újabb gázáremelés. A domináns Futómű üzletágban folytatódik a növekedést és a hatékonyság javítását célzó, többelemű stratégiai elképzelések megvalósítása, a Jármű üzletág idén a korábban jelzettnél nagyobb mértékben szállíthat a honvédségnek.

"A növekedési esélyeket Európában látjuk". Portfolio.hu: Először az értékesítési lehetőségekről kérdeznénk: nagyon dinamikus növekedést mutattak az amerikai és az európai kiszállítások az elmúlt másfél évben, tovább emelkedhet-e a piac felszívó képessége? Pintér István: Domináns üzletágunknak, a Futómű Kft-nek három stratégiai piaca van: Európa, USA, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés