Előfizetői tartalom

Hol szálljunk ki, ha vágtat a bika? (Techniaki elemzés, BWM-Equitas)

Portfolio
A legnagyobb dilemmát sokak számára a nyereséges pozíciók zárása jelenti. A befektetők többsége sajnos hajlamos túl hamar eladni a nyereséges részvényeket, visszavenni a shortolt papírokat. A nyereség túlságosan korai bezsebelésének pszichológiai okai vannak. Az ember túljuthat egy problémán, megszabadul egy feszültségtől, és még az ego-ját is növeli a győzelem érzése. Pedig a nyerőben lévő pozíciókból minél többet érdemes kihozni, mert jócskán ellensúlyozni kell a veszteségeseket. Legyünk őszinték: az utóbbiakból is van bőven.

Kell célár?. Sokan próbálják minél feljebb nyomni a nyereséges ügyletek arányát. Azzal büszkélkednek, hogy 10 esetből 8-9 alkalommal nyereséggel zárnak. Valójában azonban a nyereséges zárások arányának viszonylag kevés köze van a sikeres kereskedéshez. Van olyan ember aki 80%-os arány mellett sem képes reálhozamot produkálni, mások 25% mellett is 30% feletti éves hozamot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés