Előfizetői tartalom

MVM: Fűtésben az üzlet?

Portfolio
A mai napon Négy megállapodásból álló szerződés-csomagot írt alá az MVM Rt. a FŐTÁV Rt.-vel. Az MVM Rt. ezzel szerződéses kötelezettséget vállalt, hogy mintegy 10,5 Mrd Ft beruházást valósít meg a FŐTÁV Rt. Észak-budai Fűtőműve területén az Észak-budai és Óbudai hőkörzetek együttes hőigénye 70%-ának kielégítésére. A beruházás révén lényegesen csökkenthető a távhő előállítási költsége, és jelentősen mérséklődik a károsanyag-kibocsátás mértéke is.

A szerződések szerint az MVM Rt. összesen 3x30 MW hő- és 50 MW villamosenergia-termelő kapacitást valósít meg úgy, hogy az egyik új kazánt póttüzeléssel 60 MW-ra építi ki. Így összesen 120 MW hő- és 50 MW villamos kapacitás áll rendelkezésre a szerződésben vállalt hőigény kielégítésére. A szerződéskötés jogát az MVM Rt. a FŐTÁV Rt. által kiírt pályázaton...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés