Előfizetői tartalom

Elad az OMV

Portfolio
Az OMV eladja ecuadori kutató és termelő eszközeit. A vevők vegyesvállalati partnerei, a Perenco és a Burlington Resources. A szerződések aláírására szeptember 7-én került sor. Az OMV részesedése a termelésből mintegy napi 5.000 hordó volt. Az értékesítés az OMV upstream portfóliójának racionalizálása részeként történik, mivel Latin-Amerika nem számít meghatározó jelentőségűnek a Csoport tevékenysége szempontjából. A felek megállapodtak abban, hogy a vételárat nem hozzák nyilvánosságra. Az adásvételi megállapodás az ecuadori kormány és Ecuador nemzeti olajtársasága, a Petroecuador engedélye függvényében lép életbe.

Az ecuadori érdekeltség 2003-ban a Preusag Energie GmbH K&T portfóliójának megszerzése révén került az OMV birtokába, és 25% nem üzemelő működő eszközöket foglal magában a 7-es, illetrve a 21-es blokkokban az Ecuador Pipeline Holdings Ltd. (Csővezeték Rt.)-ben megszerzett 17.5%-os tulajdonrész mellett. A blokkok Ecuador központi részén az Amazon régióban találhatók.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés