Előfizetői tartalom

Támaszoknál (Technikai elemzés, BWM-Equitas)

Portfolio
Tovább tart a valódi trend-nélküli, kellemetlen piac. A hetet csúnya veszteségekkel, érezhető eladói nyomással zárták a részvénypiacok. Történt ez annak ellenére, hogy megelőző pénteken hatalmas forgalom mellett vásároltak az alapok (igaz, a magas volumen egy része az opció kifutásnak volt köszönhető). Mostanra viszont megnőtt az esélye az alacsonyabb középtávú csúcsnak is, ami már a Nasdaq-on be is következett. Mindezek ellenére szinte mindegyik indexről elmondható, hogy fontos támaszok környékén pihent meg, illetve kezdett emelkedni. Az elmúlt napokban a legtöbbeket a Rita hurrikánnal kapcsolatos fejlemények foglalkoztatták, az ezzel kapcsolatos fejlemények felnyomták az olaj hordónkénti árát 67 dollár fölé, amely péntekre nyeresége nagy részét vissza is adta. Lényeges piaci mozgást okozó makrogazdasági adat nem látott napvilágot, a FED a vártnak megfelelő 25 bázispontos emelést hajtotta végre, és jelezte hogy a jövőben is mérsékelten emelni fogja a kamatlábakat. Vállalati oldalról a nagy cégek közül csak az Oracle (ORCL), és a Alcoa (AA) tett közzé enyhén rossz gyorsjelentést, illetve profit-warningot. A jövő héten még kisebb hatása lehet a Rita okozta kárfelméréseknek, igazán fontos azonban az erre adott piaci reakció lehet, amely iránymutatóul szolgálhat rövidtávon.

USA. Mindegyik index komoly mértkben csökkent az elmúlt héten. A jellemző csökkenés 2% feletti volt, kivéve az S&P 500 esetén, amely 1,7%-ot veszített értékéből.Kiemelt jelentősége lehet a ház értékesítési adatoknak, a fogyasztói bizalomnak és a végleges GDP adatnak. Továbbra is előfordulhatnak profit figyelmeztetések. A gyorsjelentések közül a hétfői Walgreen (WAG)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés