Előfizetői tartalom

GVH a gázüzletág eladásról: csak akkor, ha...

Portfolio
A GVH bizonyos feltételek teljesülése esetén javasolja a MOL gázüzletág eladásának jóváhagyását az EU Bizottság Verseny Főigazgatóságának, melynek november 17-ig kell meghoznia döntését a vásárlás versenyjogi vonzatairól - mondta el Nagy Zoltán, a GVH elnöke, az Országgyűlés gazdasági bizottságának szerdai ülésén az MTI írása szerint.

A feltételek egyike az, hogy az új tulajdonoson kívül más cégek is hozzáférhessenek a Magyarországon kitermelt földgázhoz, illetve a gáztárolókhoz. Az MTI szerint a GVH azt is javasolja, hogy a gázüzletág új tulajdonosa ne hívhassa le opciós jogát a gázvezeték-rendszer megvásárlására. Ennek azonban ellentmond az a tény, hogy a MOL és az E.On közötti szerződés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés