Előfizetői tartalom

Egy markáns vélemény: eladáson az MTelekom (ING)

Portfolio
Tartásról eladásra minősítette le az ING elemzője a Magyar Telekom részvényeit, a papírok célárfolyama mindössze 918 Ft. Egy markáns véleménnyel állunk szemben, amely ellentmond a piaci szereplők többségének megítélésével: a kellemes meglepetést okozó második negyedéves gyorsjelentés után a legtöbb elemző 1,000 Ft fölé emelte célárfolyamát a papírok vonatkozásában, kiemelve a fenntarthatóan magas osztalékhozam attraktivitását.

Dalibor Vavruska nem változtatott DCF-modelljén az augusztusi gyorsjelentés után, a papírok fair értéke 897 Ft maradt. Várakozásai szerint a társaság idén 74.8, jövőre 76.4 Ft-ot fizet ki osztalékként egy részvény után. Az elemző - aki idén 83.2, jövőre 84.9, 2007-ben pedig 77.3 Ft-os egy részvényre jutó eredményre számít - indokolatlannak tartja a jelenlegi piaci árfolyamot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés