Előfizetői tartalom

Folytatódhat-e az emelkedés a részvénypiacon? - Lényeg a higgadtság!

Portfolio
Az utóbbi hetekben megtörni látszik a BÉT részvénypiacának egyértelmű emelkedése, az index 20-21,000 pont körül ingázik. Megkérdeztük az alapkezelőket, hogy mit várnak a részvénypiactól, s hogy mibe érdemes - ha egyáltalán érdemes - befektetni. Elsőként Bódis Péter, CFA (Capital Invest, Bécs) véleményét ismertetjük, de érdemes lesz még visszatérni hamarosan jön a többi, akár teljesen más álláspont is. Bódis Péter, a Capital Invest fejlődő-európai régióért felelős vezető elemzője elmondta, hogy az árfolyam emelkedés meghaladta év eleji várakozásait, mivel akkor a BUX idei teljesítményét 20% körül becsülte. Azonban mind a hazai, mind a nemzetközi folyamatok kedvezőbben alakultak a vártnál. A részvénypiaci folyamatok előrejelzéséhez célszerű áttekinteni azokat a tényezőket, amelyek eddig alakították az árfolyamokat és meg kell vizsgálni, hogy azok hogyan alakulhatnak a jövőben:

Amerikai hozamok és likviditás. A BUX idei teljesítményét nagy mértékben segítette a nemzetközi tőkepiacok rendkívüli likviditása, amely az alacsony fejlett piaci hozamokra vezethető vissza. Különösen a hosszabb futamidejű 10 és 30 éves amerikai hozamok maradtak szokatlanul alacsony szinten. Csak összehasonlításul: az USA kötvények 30 éves hozama ma 4,5%, míg korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés