Előfizetői tartalom

Harcosok klubja: a legnagyobbak érkeznek Ferihegyre

Portfolio
A világ legjelentősebb, kitűnő referenciákkal rendelkező repülőtér-üzemeltető társaságai vannak versenyben a Budapest Airport Rt. privatizációs tenderén, ennek ellenére eddig meglehetősen kevés információ jelent meg a médiában az esélyesként számon tartott, a további növekedés lehetőségét a Ferihegyi repülőtérben látó óriásvállalatokról. Piaci kapitalizáció alapján a brit BAA plc, a német Fraport AG és az ausztrál Macquarie Airports Group a világ három legértékesebb tőzsdei társasága a iparágban, a dán Copenhagen Airport pedig a kontinens dobogós helyezettjei között foglal helyet. Az nem lehet kétséges, hogy valamennyi társaság elkötelezett a hosszú távú, speciális szaktudáson alapuló tőkeintenzív beruházások iránt, amelyből a hazai utazóközönség csak profitálhat. Partnerként együttműködni a repülőtér vezetőivel és társrészvényeseivel, biztosítani a fenntartható növekedést - mindez közös mottónak számít. A társadalmi felelősség kérdése szintén létfontosságú: a környezetvédelem érdekében tett erőfeszítések nem csupán a kommunikációs stratégia eszközei. A pályázók megítélésében a pénzügyi megbízhatóság, a légitársaságokat támogató árpolitika, a saját kézben lévő szakterületek, az alkalmazotti programok és az esetlegesen megnyilvánuló érdekkonfliktusok tekintetében merülhetnek fel különbségek.

Várhatóan holnap szűkítik a jelenleg 9 befektetőt/ befektetői csoportot tartalmazó listát az ÁPV Rt. döntéshozói. Jelenlegi áttekintésünk csupán a repülőtér-üzemeltető tőzsdei társaságokkal foglalkozik, a szintén pályázó építőipari csoportok (a spanyol Abertis, Ferrovial, a német Hochtief, a török Tepe-Akfen és a magyar TriGránit) nem szerepelnek benne. Az indikatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés