Előfizetői tartalom

IT-világpiaci előrejelzés: 1,300 milliárd dollár 2009 végére

Portfolio
A globális informatikai költések 2009 végére meghaladják majd az 1300 milliárd dollárt, véli az IDC kutatóvállalat. Ez a 2005-2009 időszakban átlagosan évi 5,9 százalékos bővülést jelentene, ami alapján a tavalyi évben az IT-világpiac 976 milliárd dollárt tett ki nagyjából. Ez hazánk nominális GDP-jének majdnem tízszerese - írja a HWSW.hu.

Az informatikai vállalatok számára a legvonzóbb lehetőségeket a kormányzatok, termelővállalatok és a bankok által igényelt vertikális megoldások kínálják, a legmagasabb növekedést pedig az egészségügy és a médiaipar fogja produkálni, állítják a vállalat elemzői. "Optimisták maradunk a vertikális piacok informatikai költéseivel kapcsolatban" -- mondta Anne Soungtao...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés