Előfizetői tartalom

Erőteljesen lassul a digitális fényképezőgépek piaca

Portfolio
Bár a digitális fényképezőgépek piaca egyelőre továbbra is növekszik, beigazolódni látszanak azok az előrejelzések, miszerint rövid időn belül akár egyszámjegyűre csökkenhet a növekedés üteme. A piac bővülése már most is jelentősen elmarad az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Az IDC friss adatai szerint az Egyesült Államokban 9,7 millió digitális kamera talált gazdára 2005 első félévében, 20 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszaka alatt - írja a HWSW.hu.

Ez azonban jelentősen elmarad 2004 első félévének eredményétől, amikor 50 százalékos piacbővülést regisztráltak. A számok jól jellemzik az iparág erőteljes lassulását, melyet az elemzők már a korábbi adatok alapján is megjósoltak. Ezek a számok nem tartalmazzák az utóbbi időben egyre jobb minőségű kamerákkal szerelt mobiltelefonok eladási mutatóit, pedig ez akár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés