Előfizetői tartalom

Román akvizícióra készül a MOL

Portfolio
A MOL is érdeklődik a Romgaz privatizációja iránt - jelentette be a román gazdasági miniszter, Codrut Seres egy tegnapi sajtótájékoztatón. A kitermeléssel foglalkozó társaság értékesítése várhatóan jövő év végéig zajlik le, jelenleg a tanácsadó kiválasztása van folyamatban. A MOL melletti érdeklődők: Ruhrgas, Gaz de France, Lukoil, Wintershall. A Romgáz éves gázkitermelési volumene több mint kétszerese a MOL-énak.

Első pillantásra ellentétesnek tűnhet a hazai gázeszközök értékesítésével a MOL érdeklődése, azonban a Romgaz kitermelési fókusza miatt mégsem az. Románia a még állami tulajdonban lévő jelentős állami energetikai cégek privatizációs hullámában értékesíteni kívánja 2006. végéig a Romgaz részvénypakettjének 51%-át. A tanácsadó kiválasztása még folyamatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés