Előfizetői tartalom

Kínai sárkány hátán a Synergon: merre repül a két cég?

Portfolio
Igen optimista az idei esztendő kilátásait tekintve a Synergon hálózati eszközöket gyártó kínai partnere, a Huawei, melynek vezetése a társaság székhelyén, Shenzenben tartott sajtótájékoztatót tegnap. A cég külföldi eladásai már az első félévben felülmúlták a tavalyi egész éves értéket, melynek következtében a társaság hazai kitettsége tovább csökkent (50% alá). A kínai cég esetében érdekesség, hogy egy 100%-ban magántulajdonú társaságról van szó, s tulajdonosi körét az alkalmazottak teszik ki. Az 1998-ban alapított vállalat vezetése a napokban új részvény opciós programot fogadott el. A Synergon számára a kínai cég azért kiemelkedően fontos, mert a 2 társaság nemrégiben regionális partneri megállapodást kötött, így a Synergon hálózati kompetenciáját - a korábbiaktól eltérően - már a külföldi leányvállalatainál is kamatoztatni tudja. Ennek kapcsán érdemesnek tartjuk röviden bemutatni a Huawei-t, mely megítélésünk szerint igen komolyan veszi a kelet-európai jelenlétet, ahol a Synergon kiváló partner lehet számára.

Mit tud a Huawei?. A Huawei elnökhelyettese, Hu Yong a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, hogy az idei esztendőre 7 és 8 mrd dollár közötti értékesítést várnak a tavalyi 5.6 mrd USD-t követően. (Az adatok a szerződéses, nem feltétlenül teljesült értékesítéseket jelentik.) Az első félévben a cég 4 mrd dolláros értékesítést ért el, ami 85%-os növekedést jelent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés