Előfizetői tartalom

Az EuroWeb megvásárolja a NAVIGATOR Csoportot

Portfolio
Az EuroWeb International Corp., az EuroWeb Internet Szolgáltató Rt. tulajdonosa bejelentette, hogy 2 milliárd forintért megvásárolja a NAVIGATOR Csoport — a NAVIGATOR Informatika Rt. és leányvállalatai — 100%-os tulajdonrészét. A tranzakció során a vételár 85%-át az EuroWeb Internet Szolgáltató Rt. fizeti készpénzben, míg a fennmaradó részt — kb. 300 millió forint értékű részvénykibocsájtással — az anyavállalat fedezi, 15%-os tulajdonrészt szerezve ezzel az új cégben. Az adásvételi megállapodást csütörtökön írták alá a felek, a tranzakció lezárásához egyéb feltételek mellett a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása szükséges. Ismereteink szerint a Navigátor csoport a Wallis tulajdonában volt.

A NAVIGATOR elsősorban nagyvállalatok részére nyújt IT-outsourcing, alkalmazásfejlesztés és IT tanácsadás szolgáltatásokat. Az újonnan megvásárolt cégcsoport 2005-re tervezett 1.8 milliárd forintos árbevétele az EuroWeb magyarországi, Internet- és informatikai piaci jelenlétét, illetve annak további konszolidációs lehetőségeit fogja szolgálni. A két cég konszolidált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés