Előfizetői tartalom

IDC: rohamosan terjednek a számítógépek a régiónkban

Portfolio
A hordozható számítógépek iránti élénk kereslet által fűtve a közép-kelet európai PC-piac több mint 1800 milliárd forintra bővült a tavalyi évben -- derült ki az IDC jelentéséből a HWSW.hu cikke szerint. A rohamos léptékű, 32,4 százalékos növekedés az árak folyamatos süllyedése mellett valósult meg, köszönhetően főként annak, hogy tavaly 87,5 százalékkal több notebookot adtak el a régióban, mint 2003-ban. A számítógépek forgalmának emelkedése lassulást mutat, az árzuhanás hatására főként az összérték tekintetében.

Orosz uralom A piaci jellemzők természetesen országról országra változnak. Az egyes nemzetek közül a legnagyobbak határozzák meg a régiós trendeket: Oroszország az összes eladott gép csak alig kevesebb mint felét fogyasztotta el, de Lengyelország és Ukrajna is kiszakított egy-egy 13 illetve 8,3 százalékos szeletet. Az oroszoknál döbbenetes mértékben, 184,1 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés