Előfizetői tartalom

Növekedési sztori a tőzsdére lépés után? - Interjú a KFKI vezérigazgatójával

Portfolio
Határozottan a tőzsdére lépés a célja a KFKI Csoportnak - mondta el a portfolio.hu-nak adott interjújában Ludman Lajos, a Synergon szektortársának vezérigazgatója, aki stabil, kiegyensúlyozott organikus növekedést vár az elkövetkező években a KFKI-tól. A cégvezető szerint a társaság jövőre tőzsdére léphet egy 15-20 m eurós nagyságrendű tőkebevonással, s a befektetői sztorit a domináns hazai pozíció, a növekedés, valamint az újabb piacokra való belépés jelentheti majd. Az interjú végén érintettük azt a piaci pletykát is, mely szerint egy osztrák társaság megvásárolná a KFKI-t. A beszélgetés IT szektorral kapcsolatos legfontosabb pontjai az alábbiak: - az IT piac egyes szegmensei ismét határozott növekedést mutatnak Magyarországon, különösen az outsourcing, a hálózati integráció, valamint a pénzintézeti és a telekommunikációs szegmens; - a hazai IT piac az elkövetkező években várhatóan kétszer-háromszor gyorsabban növekszik majd, mint a nyugat-európai piacok, s újra előtérbe kerülhet a növekedés ebben az iparágban; - a KFKI az IT piac újabb szegmenseire kíván belépni a tőzsdére lépést követően, s nem zárja ki a nemzetközi terjeszkedést sem (ezek forrását a tőkeemelés jelenti majd), így a régióban gondolkodó IT cégek számára konkurenciát jelenthet.

Újra növekedési pályán. portfolio.hu: Az elmúlt időszakban a KFKI csoporton belül végrehajtottak egy átfogó reorganizációt. Mi volt ennek az oka, és milyen eredményekkel járt? Ludman Lajos: Az IT szolgáltatások piacát alapvetően meghatározó recessziót 2002 tavaszán észleltük először, s ezt követően hoztuk meg azokat a döntéseket, melyek a csoport jelentős átalakításáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés