Előfizetői tartalom

Tíz éves az MP3 formátum

Portfolio
Két és fél óra híján pontosan 10 évvel ezelőtt került pont egy igen égető probléma végére: a német Fraunhofer IIS Intézet munkatársai ekkor szembesülhettek azzal a ténnyel, hogy a 40 munkatárs szavazásán az MP3 betűhármas nyert, és .mp3 kiterjesztést kapnak az akkor már hét éve fejlesztett ISO-MPEG Audio Layer 3 audiokódolással tömörített állományok. - írja a HWSW.

Majdnem lemondtak róla. A Fraunhofer Intézet a később MP3-ként megismert tömörítési algoritmus fejlesztését még 1987-ben, az EUREKA projekt részeként kezdte meg, mely a Digitális Audiosugárzás (DAB) szabvány részére keresett megfelelő technológiákat. Az Erlangeni Egyetem egyik professzorával közösen sikerült egy olyan erőteljes, jóideig utánozhatatlan tömörítési eljárást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés