Előfizetői tartalom

ING: jövőre még drágább lesz az olaj - stabilan magas marginok

Portfolio
Jason Kenney és Angus McPhail, az ING elemzői úgy vélik, hogy rövid távon minden tényező a tartósan magas olajárak fennmaradására utal. Finomítói fronton sem változik drasztikusan az átlagos marginszint. Előzőek következtében az európai olajcégek átlagos EPS várakozását 2005. vonatkozásában 26%-kal, 2006. vonatkozásában 47%-kal emelték meg.

Az olajár A korábbi 44 USD/hordó szintről 54.5 USD/hordó szintre emelték az elemzők a 2005-re vonatkozó átlagos olajár (brent) várakozást. Az OPEC hosszabb távon sikeresen tesztelte az 50 dollár feletti szint fenntarthatóságát. Kínálati oldalon jelentősebb tartalék kitermelési kapacitás nem mutatható ki, rövid távon minden kitermelés növelés csak a kereslet emelkedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés