Előfizetői tartalom

MOL-E.On gáztranzakció: EU Bizottság döntése július 7-ig

Portfolio
A Magyar Energiahivatal és a Gazdasági Versenyhivatal már megadta feltételes jóváhagyását a MOL-E.On gázüzletág tranzakcióra. A Bloomberg által ma publikált jelentés szerint az EU versenyhatósága július 7-ig dönt a tranzakció jóváhagyásáról, feltételes jóváhagyásáról, vagy elutasításáról. Fontos kiemelni, hogy a Bizottság indokolt esetben a határozathozatalt két héttel elhalaszthatja.

A MOL és az E.On tavaly ősszel írták alá azt a szerződést, melynek keretében a MOL 7775 m EUR-ért értékesíti gázüzletági leánycégeinek bizonyos részesedéseit, illetve a fennmaradó részesedésekre opciós vételi jogot biztosít. (Az EV alapon elvégzett, hitelállományt is tartalmazó értékelés 2.2 mrd EUR-ra tette a MOL gázüzletágának értékét.)

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés