Előfizetői tartalom

Kis orosz olajipari pankráció

Portfolio
Jelentősebb harc bontakozik ki a litván Mazeiku Nafta olajfinomítóért Oroszországban: a társaság jelenleg Jukosz tulajdonban lévő 54%-os pakettje iránt a Gazprom és a Lukoil is érdeklődik. A finomítót korábban a Jukosz igen "érdekes" érdekérvényesítéssel vásárolta meg, most azonban az orosz kormány "nyomására" kénytelen attól megválni.

Mint emlékezetes, litvánok a Mazeikiu Nafta privatizációjakor elsődleges célnak tekintették, hogy ne kerüljön orosz kézbe a vállalat, mely mindvégig a Lukoil-tól kapott olajtól függött. Az amerikai félnek történő értékesítést követően az oroszok egyszerűen nem szállították az olajat, így a vevő azonnal eladta a vállalatot a Jukosznak. Nemrégiben azonban olyan orosz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés