Előfizetői tartalom

A MOL megkapta a MEH engedélyét a gázüzletág értékesítéséhez

Portfolio
Tavaly ősszel írta alá a MOL és az E.On Ruhrgas azt a szerződést, melyben a hazai olajcég 775 m EUR értékű tranzakció keretében értékesíti a fölgáztároló és földgázellátó leánycégének többségi tulajdonát, illetve további opciós jogokat ad a vevőnek. A tranzakció jóváhagyásának folyamata hosszabbra nyúlt az eredetileg tervezetnél. Az első ténylegesen értékelhető előrelépést most a Magyar Energiahivatal engedélye jelenti. A MEH bizonyos feltételekkel jóváhagyta az eladást. A MOL és az E.On most a brüsszeli versenyjogi jóváhagyásra vár.

Több lapértesülés szerint is megszületett a MEH-nél a MOL-E.On tranzakció jóváhagyó határozata. A magyar energiaszektort felügyelő szerv a tranzakciót ellátásbiztonsági és szabályozási szempontból vizsgálta, a versenyjogi szempontokat Brüsszelben fogják górcső alá venni. A MEH döntése értelmében Földgázellátó Rt. szabadpiaci és közüzemi tevékenységét jogilag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés