Előfizetői tartalom

"Butított" verzió azonos áron: itt az új Windows

Portfolio
Múlt héten adták ki a Windows XP (Media Player nélküli) új verzióját, a "Windows XP N"-t. Az új variáns terjesztésére az Európai Unió versenyjogi biztosa kötelezte az Microsoftot a több éven keresztül húzódó versenyjogi vita eredményeképp. Az ítélet szerint azzal, hogy az amerikai szoftveróriás beépített médialejátszóval látja el operációs rendszerét ellehetetleníti a konkurens programok helyzetét, így fenti intézkedésen kívül rekordméretű, 497 millió eurós büntetés megfizetésére is kötelezték.

A versenybiztos állásfoglalása szerint a Mediaplayer nélküli Windows felhasználói arra kényszerülnek majd, hogy az Internetről töltsenek le különböző lejátszókat, így a kisebb szoftvergyártók is érvényesülni tudnak. A módszer eredményessége azonban már most kérdésesnek látszik:Kapcsolódó cikkünk2005.06.15 09:34 Microsoft az EU együttműködésrőlEgyelőre csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés