Előfizetői tartalom

Viharfelhők a paksi atomerőmű felett?

Portfolio
A paksi atomerőmű nem felel meg a nyugati biztonsági normáknak - írja az MTI a Falter című bécsi hetilapra hivatkozva. A cikk írója szerint a 70-es években épített erőmű blokkjai harmincéves működtetési idő után eredetileg 2012 és 2017 között fokozatosan leállnának, de Lux Iván, a budapesti magyar atomenergiai hatóság vezérigazgató-helyettese szerint az atomerőművek a tervezettnél tovább működhetnek, az üzemidő meghosszabbítása ugyanis olcsóbb, mint egy új erőmű építése.

Mint ismeretes, Paks a magyar áramtermelés mintegy 40 százalékát biztosítja, így a kormány látszólag hajlik rá, hogy Paks leállását 20 évvel eltolja. A szerző szerint a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) szakértői annak ellenére minősítették sikeresnek a néhány éve történt korszerűsítési beruházásokat, hogy a reaktorok valójában nem felelnek meg a nyugati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés