Előfizetői tartalom

MOL és olajár rekord - és ami még ennél is fontosabb

Portfolio
Az ismét történelmi csúcsra emelkedő olajárak kétségtelenül pozitív tényezőnek számítanak az olajtársaságok részvény árfolyamának szempontjából, a MOL esetében azonban két ennél fontosabb faktort érdemes vizsgálni. A második negyedév végéhez közeledve az tapasztalható, hogy ezen két tényező átlagos negyedéves értéke kedvezően alakul. A kérdés azonban az, hogy ennek hatására tovább növekszenek-e majd az elemzői profit várakozások az év hátralevő részében. A MOL részvény árfolyamának szempontjából azonban igen lényegesnek számítanak a régió olajtársaságainak árazási szintjei is, melyekre írásunk végén térünk ki.

A legfontosabb tényezők. Az olaj világpiaci árának alakulása valóban meghatározó az olajcégek szempontjából, ez azonban legnagyobb mértékben az elsősorban kitermelés fókusszal rendelkező társaságok esetében kulcskérdés. A finomítói fókusszal rendelkező olajvállalatok (ezek közé tartoznak a kelet-európai cégek, köztük a MOL is) esetében a finomítói marginok, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés