Előfizetői tartalom

100-szor gyorsabb Internetet ígérnek a kutatók

Portfolio
Egyre többször hallunk olyan kísérletekről, melyek többnyire ma még csak álmainkban szereplő, szupergyors Internet-kapcsolat elérését célozzák - írja az szt.hu. A legutóbb regisztrált rekord egy olyan rendszerhez kapcsolódott, amely az USA-ban és Európában található fizikai laboratóriumokat kapcsol össze egymással. De vajon a magánfelhasználókhoz mikor fognak eljutni ezek a vívmányok?

A különféle technológiai eredmények sosem torpannak meg egy adott szinten, és ez alól bizony az Internet sem kivétel. Abilene néven már működik az a kutatóhálózat, melynek elsődleges feladata a jelenleginél 100-szor gyorsabb Internet-elérés kifejlesztése. Ma például egy teljes hosszúságú, minőségi DVD film letöltése átlagos felhasználói körülmények között kb. 25...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés