Előfizetői tartalom

"Robbant" az OMV eredménye: szárnyal a MOL is

Portfolio
Magasan a várakozások feletti negyedéves üzemi eredményt tett közzé a MOL versenytárs OMV ma reggel, melyet követően a társaság papírjai 4%-kal emelkedtek a bécsi kereskedésben. Az optimizmus a MOL piacára is átterjedt, a hazai olajpapírok 2%-os pluszban állnak. A pozitív befektetői megítélést fokozza, hogy az OMV menedzsmentje a márciusi prognózisánál optimistább kilátásokat fogalmazott meg az idei évre vonatkozóan.

Robbanó OMV eredmény. Az OMV üzemi eredménye 31%-kal haladta meg az előzetes elemzői várakozások értékét, s 240%-kal növekedett euróban számolva. A hatalmas növekedésben szerepe volt a román Petrom akvizíciónak is, mely önmagában 136 m eurós üzemi eredményt produkált. Miért? Az OMV kutatás-termelési divíziójának profit növekedése mögött elsősorban az olajárak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés