Előfizetői tartalom

Bázel II megoldás SPSS alapokon az OTP csoportnál

Portfolio
Az OTP Bank működésében eddig is fontos szerepet töltöttek be az adatbányászati projektek úgy marketing és termékfejlesztési területen, mint a kockázatkezelés támogatásában. A Bázel II szabályozás támasztotta követelmények ugyanakkor Magyarországon egyedülálló kihívás elé állítottak a Bankot, hiszen az OTP az egyetlen hazai bank, amelyre anyabankként vonatkoznak az előírások. Az OTP olyan megoldás kialakítása mellett döntött, mely egységesen kezelhetővé, és könnyen konszolidálhatóvá teszi a hazai és külföldi leányintézmények kockázatkezelését.

A Bank ezen koncepció megvalósításához keresett megfelelő eszközrendszert, míg a választás végül az SPSS megoldásaira esett. Azon túl, hogy az SPSS a világ vezető statisztikai szoftver szállítója az is jelentős szerepet játszott a döntésben, hogy a Bank már évek óta használja az SPSS statisztikai és a Clementine adatbányászati eszközöket, így mindkét szoftver...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés