Előfizetői tartalom

Újabb gázáremelés július 1-én?

Portfolio
Egyszámjegyű gázáremelést javasolnak iparági szakértők a kormányzatnak július 1-ével. Legutóbb január 1-én emelkedett a gáz ára, akkor átlagosan 11.5%-kal. Az ismételt emelést (mely egyébként a gázár szabályozási év kezdetéhez igazodnak) a világpiaci ártrendek indokolnák. A Népszabadság információi szerint a gázáremelés nem feltétlenül érintené a lakossági fogyasztókat, elképzelhető, hogy a MOL extra bányajáradék befizetéseiből fedezhetik a lakossági többlet terheket.

A MOL a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a cég és az áremelés előterjesztő állami szerv, a Magyar Energiahivatal között eddig nem történt hivatalos egyeztetés. A január 1-től életbe léptetett gázárakat 40 dolláros olajárat és 200 forintos dollár árfolyamot feltételezve határozták meg. Az olajár időközben lényegesen magasabb szintre emelkedett (a MOL gázbeszerzési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés