Előfizetői tartalom

Graphisoft eredmény: "fagy" a szoftver?

Portfolio
A várakozásoknál magasabb árbevételt, ám a konszenzusnál lényegesen gyengébb üzemi eredményt és kissé alacsonyabb nettó profitot tett közzé az első negyedévre vonatkozóan a Graphisoft. A társaság új terméke továbbra is pozitívan értékelhető, az FM üzletágban azonban komoly gondokkal küzd a cég. Konkrét éves terveket a menedzsment - szokásához híven - most sem közölt, kiemelte azonban, hogy az FM divízió gyenge teljesítménye negatívan hat a társaságra. Mindezek következtében negatív árfolyam elmozdulásra számítunk a mai kereskedés során.

Zuhanás az FM divízióban. A Graphisoft árbevétele 11%-kal növekedett az első negyedévben, meghaladva az előzetes elemzői várakozásokat, az üzemi és a nettó soron azonban a számok alulmúlták a konszenzusban szereplő értéket.A gyorsjelentés egyik pozitív és legnagyobb negatív pontja éppen az árbevétel, illetve ennek összetevői. Pozitív oldalról kiemelhető, hogy az új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés