Előfizetői tartalom

Graphisoft a várt alatti gyorsjelentés okairól és az idei tervekről

Portfolio
Bihari Sándorral, a Graphisoft pénzügyi igazgatójával a társaság mai gyorsjelentését követően az FM üzletág gyenge teljesítményéről, illetve annak okairól beszélgettünk. Bihari elmondta, hogy ezek a számok meglepték a cég vezetését is, éppen ezért változások várhatóak az ArchiFM (és Drawbase) szoftverek értékesítési stratégiát illetően. A szakember felhívta figyelmünket arra, hogy véleménye szerint nem állja meg a helyét az a reggeli írásunkban közölt mondat, hogy a Templetonnak az újabb Graphisoft részvény eladásait nem kell már bejelentenie az 5%-os küszöb miatt, mivel az alap szavazati aránya még meghaladja az 5%-ot a Graphisoft saját részvény állománya következtében (a saját részvények nem járnak szavazati joggal).

Facility Management A pénzügyi igazgató elmondta, hogy az Egyesült Államokban a kormányzati kiadások visszafogása körülbelül 1 m dolláros bevétel kiesést okoz a Graphisoftnak éves szinten a korábban stabilnak tűnő 2-2.5 m dolláros árbevételből. Ez súlyos érvágást okoz a társaság számára, melyet az USA-ban nem tud teljes mértékben pótolni. A kormányzati kiadások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés