Előfizetői tartalom

Synergon: várt alatti, de pozitív eredmény

Portfolio
A várakozásokat minden szinten alulmúló gyorsjelentést tett közzé az első negyedévre vonatkozóan ma a Synergon. A társaság ugyan mind üzemi, mind adózott soron pozitív eredményt ért, a számok azonban alatta maradtak az előzetes elemzői várakozásoknak. Mindezek következtében negatív árfolyam elmozdulásra lehet számítani a mai kereskedés során az elmúlt 2 nap pozitív korrekcióját követően.

Miért esett az árbevétel?. A társaság árbevétele 14%-kal 4.3 mrd Ft-ra csökkent, ami mintegy 17%-kal múlja alul az elemzői konszenzus értékét. (Nem szabad azonban megfeledkezni a céget követő elemző alacsony számáról.)Az értékesítések hasonló mértékű visszaesésére másfél éve nem volt példa, az első negyedéves árbevétel pedig 5 éve nem volt ilyen alacsony.A bevétel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés