Előfizetői tartalom

Megújul a budapesti vásárváros - aláírták a Hungexpo privatizációs szerződését

Portfolio
A francia GL Events, a TriGránit Rt. és a West End Rt. konzorciuma nyolcmilliárd fo-rintért vásárolja meg a Hungexpo Rt. 77 százalékos részvénycsomagját. Az adásvételi szerződést ünnepélyes keretek között ma írta alá Olivier Ginon, a GL Events elnök-vezérigazgatója, és Vági Márton, az ÁPV Rt. vezérigazgatója. Az eseményen megjelent Patrick Devedjian francia iparügyi miniszter, Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közle-kedési Minisztérium helyettes államtitkára és Salgó István, a Pénzügyminisztérium he-lyettes államtitkára. Ezzel lezárult a Hungexpo mintegy 15 éve tartó magánosítási folyamata.

A szerződés értelmében a Hungexpo a jövőben is Kőbányán működik majd. A befektetők a cégvásárlást követő öt évben ötmilliárd forint értékű beruházást hajtanak végre a vásárváros területén. A második ötéves időszakban pedig újabb 2,5 milliárd forintot fordítanak a Hungexpo fejlesztésére. A következő években a többi között egy új, többfunkciós csarnokot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés