Előfizetői tartalom

Készül az üzemanyag adócsökkentés koncepciója - csak nagyoknak

Portfolio
A kormányzat kész arra, hogy módosítsa az üzemanyagok jövedéki adózását. A nagyfuvarozók már demonstrációt helyeztek kilátásba, ha nem sikerül ezen a fronton eredményt elérni, ugyanis a költségek átháríthatatlanok, s így veszteségessé válik a jelenlegi árszint mellett a tevékenységük. A tavalyi gyakorlattal ellentétben az alacsonyabb árszint csak szelektíven lépne életbe, kizárólag a nemzetközi fuvarozásban résztvevők kaphatnának engedményt az adóból.

A kormány szerint nem működőképes a tavalyi rendszer, mely egy bizonyos árszint felett mérsékelte az üzemanyag jövedéki adó tartalmát, mivel a költségvetés több tíz milliárd forint bevételtől esett el. Megítélésünk szerint ezen megközelítés fals, ugyanis be nem tervezett adóbevétel kieséséről van szó. A jelenlegi koncepció szerint csak azon üzemanyag fogyasztók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés