Előfizetői tartalom

OMV: rekord mértékű gáztalálat Ausztriában

Portfolio
Az OMV Ausztriában az elmúlt 20 év legnagyobb, 4 mrd m3 becsült gázkészlettel rendelkező mezőjét tárta fel a Bécsi Medencében. A gázmező kiterjedésére, valós készlettartalmának meghatározására vonatkozóan további fúrásokra lesz még szükség, ezek várhatóan 2006-ban fognak lezárulni. A mező jelenleg becsült tartama az éves osztrák gázfogyasztás háromszorosát teszi ki.

Az új gázmező kitermelése a jelenlegi becslések szerint három éven belül kezdődik meg. A napi kitermelés most becsült értéke 500 ezer és 1 millió m3 között lehet. A mező teljes kitermelése várhatóan 20 év alatt fog bekövetkezni. Az OMV jelenlegi teljes (olaj és gáz) kitermelése Ausztriában 14 millió hordó olaj egyenértékes. Az új mező a termelésbe állítást követően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés