Előfizetői tartalom

Hernádi Zsolt: "Én sem tudok ma jobb befektetést a MOL-nál"

Portfolio
Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója legújabb nyilatkozatában megerősíti, hogy a társaság menedzsmentje továbbra is azt támogatja; a maradék állami részvény is pénzügyi befektetőhöz kerüljön. Az elnök ma nem tud jobb befektetést a MOL-nál, a saját részvények felhasználása a terjeszkedés során nyitott kérdés. Az OMV-vel megvalósuló esetleges fúzió nincs napirenden. Amire legbüszkébb a MOL; a tavalyi 4%-os GDP növekedésből 0.8%pontot a MOL adott - áll a Figyelőnek adott interjúban.

A Gazprom állami pakett iránti érdeklődésére reagálva Hernádi Zsolt elmondta, hogy a MOL menedzsment azt tartja továbbra is optimálisnak, ha a magyar cég függetlenül hozhat döntéseket, ehhez pedig az szükséges, hogy ne szakmai, hanem pénzügyi befektetők vegyék meg a részvényeket. Mindazonáltal az eladási döntés az ÁPV-é. Az OMV-vel egy esetleges fúzió "megzavarná...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés